Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkný příběh, pěkné fotky, díky R^.

0 0
možnosti
Foto

Děkuju Honzo a fajn horoucí odpoledne. :-)

0 0
možnosti
OD

Nazdar!

Píšete pěkně. Fotíte pěkně. Zatím Vám nikdo nenadává v diskusi, přeju Vám ať to vydrží.

K těm kamenům, otevřete svou zvídavost do dob "před Bivojem". Ono toto návrší bylo v použití dávno před tím, než Praotec dorazil na Říp. Teď vážně, hrad tam postavil Vratislav, ale před tím tam bylo spousta jiných zařízení, jejichž datace je výrazně starší.

Konec konců, na dohled je největší neřímské, předkřesťanské město / hradiště střední Evropy z posledních 300 let př. n. l. , které je znovuobjevené, vykopané a zpracované v literatuře.

Když stavěli hrad, vykopali sloupy z kamene, který se v okolí Prahy nevyskytuje. Až mu jednou někde vykopeme bratříčka, budeme vědět více.

Doporučuji začít někde v antikvariátu hledat Dějiny pravěku v CSSR od Karla Sklenáře. To je sice stará, ale nejpřehlednější bible toho, co se tu dělo před příchodem středověku.

Mimochodem, vzhledem k českým národním zájmům stále hledáme a nemůžeme (nechceme) najít ani Wogastisburg (který je patrně ve Falci, i když Slováci z něj udělali Bratislavu) ani hlavně Marobudum, hrad krále Markomanů, kteří prošli zemí s koncem Říma. Ale my nechceme Němcům najít důkaz, že tu byli dříve. Jakoby na tom dnes nějak záleželo.

Vyšehrad býval podezřelým, ale nyní se zdá, že má alibi.

Archeologie může být vzrušující a zajímavá jako národopisné bájesloví, má tu výhodu , že pracuje jako kriminálka. Začíná to nálezem mrtvoly a bez důkazů není případ. Tak se trpělivě hledá, sbírá, analyzuje a pak se teprve napíše, co se ví a co se neví.

Ale historka s čertem je dobré PR pro čerstvě založenou kapitulu, poutníci se jen pohrnou osahat si důkaz, že čert měl nehodu.

0 0
možnosti
Foto

Ahoj J

Teda... takových milých slov a informací. Já se o pražskou historii hodně zajímám a baví mě. Škoda, že mě to nechytlo už za mladých let, protože bych teď tak ráda historii studovala. Pátrám, čtu a poslouchám kde co, abych se dozvěděla co nejvíc. Máme tak bohatou a krásnou historii! A hlavně k tomu chodím po pražských ulicích s očima otevřenýma a foťákem. Je to dokonalá kombinace. Fotit naši nejkrásnější Prahu a k obrázkům přidávat příběhy. J

Vyšehrad je nesmírně zajímavý místo. Něco tu vyzařuje a určitě se tu odehrálo spoustu příběhů. Pro archeology to tu musí být úplně elektrizující. Ještě jsem nebyla v kasematách, tam se chystám a těším se.

Ještě jednou moc moc díky a fajn odpoledne J

0 0
možnosti
Foto

Nadpisy blogů bez tečky. Pouze otazník nebo vykřičník případně. A líbí R^

0 0
možnosti
Foto

Díky moc. V Budu na to u nadpisů pamatovat. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 353x
Praha je od malička můj domov, první krůčky jsem na Starém Městě udělala a mým velkým snem je jednou se do styrobylého centra přestěhovat zpátky. A sny se plní, když si je hodně přeješ... Praha je nejkrásnější město na světě. Tolik mě baví procházet se jejími uličkami, rozhlížet se kolem sebe, zakopávat při tom o kočičí hlavy, vnímat její historii a odkrývat pořád nová tajemství. A že jich Praha má. Tak ráda fotím její šarm vyprávím o jejích a legendách. Nepřestane mě nikdy bavit. Praha prostě umí obejmout a nepustit. Vítejte a projděte se Prahou s Klárou. :-)

 

Seznam rubrik